Beeld objecten

 

In dit werk staat de beleving van het beeld, het tonen van emotie en het overbrengen van gevoel en sfeer centraal. Als uitgangspunt en ruw materiaal heb ik voor deze objecten foto’s gekozen die over mijn moeder gaan. In een lichtbak staat mijn moeder met mijzelf en mijn zussen op de foto, in de tweede lichtbak staat mijn moeder met mijn vader op de foto. En in de derde lichtbak is een foto van een vakantie van mijn ouders te zien, maar dan zonder personen er op. Ik heb de herinneringen gemanipuleerd waardoor een gevoel van gemis ontstaat, in de lichtbakken met personen door de personen te laten ‘verdwijnen’ en ‘verschijnen’. En in de lichtbak zonder personen heb ik ditzelfde gevoel proberen tonen zonder daadwerkelijk personen te gebruiken. Het formaat van de objecten en de gekozen beelden dragen bij aan het monumentale karakter wat deze objecten hebben gekregen. De techniek die ik hiervoor heb gebruikt is een lichtbak met daarin fysieke lagen van hetzelfde fotografisch beeld waarin de manipulatie centraal staat om een sfeer en gevoel over de brengen.

Beeld objecten

Emelien Dieleman, zonder titel (verticaal en horizontaal)

lichtbak verticaal

Emelien Dieleman, zonder titel (horizontaal), 2017, 22 x 30 x 21 cm, MDF, transparante sheets, foto’s

Emelien Dieleman, zonder titel (verticaal), 2017, 22 x 21 x 30 cm, MDF, transparante sheets, foto’s

Emelien Dieleman, zonder titel (duinen), 2017, 21 x 40 x 40 cm, MDF, transparante sheets, foto’s

Emelien Dieleman, zonder titel (duinen), 2017, 21 x 40 x 40 cm, MDF, transparante sheets, foto’s