Visie

Atelier, juli 2021

In mijn beeldend werk ben ik bezig met het her-interpreteren van persoonlijke beelden om deze te combineren, manipuleren en in een nieuwe context te plaatsen. Ik probeer een suggestie van tijd en het voorbijgaan hiervan te tonen. Het ongrijpbare verloop van de tijd in beeld vangen. Ik wil met mijn nieuwe beelden een gevoel op de toeschouwer over dragen, zoals het gevoel van gemis. Het doel hiervan is om de foto’s een nieuw leven te geven waarbij het gevoel, de herinnering en de foto universeel worden ervaren. De onderwerpen in mijn beeldend werk zijn missen & gemis en vergeten & herinneren. Door middel van het manipuleren van een herinnering probeer ik deze over te dragen aan de beschouwer. Sfeer creëren, wegtikkende tijd tonen en spelen met herinneringen zijn centrale thema’s in mijn werk. 

De persoonlijke beelden waar ik mee werk zijn zelfgemaakte foto’s, familiefoto’s van mezelf, van vakanties, van mijn vader, moeder en zussen en oude foto’s van familieleden ver voor mijn tijd.  Deze beelden zijn het uitgangspunt en ruwe materiaal voor mijn werk. 

Mijn werk begeeft zich binnen de grafische/ fotografische processen en mixed media. Hierbinnen experimenteer en onderzoek ik met verschillende technieken en media om mijn gedachten en ideeën uit te drukken in beeld. Ook probeer ik vanuit een persoonlijk gevoel fenomenen in de fotografie op te zoeken. Ook hier filter ik de herinnering uit oude familiefoto’s om deze te manipuleren. In mijn photoworks/ beeld objecten wil ik een gevoel van gemis tonen door manipulatie van de originele foto en de bijbehorende herinnering. Door lagen over elkaar heen te leggen laat ik onderwerpen ‘verdwijnen’ en ‘verschijnen.