Schoonheid en Troost

Stichting concreet/decreet en stichting #Loods32 hebben projecten Boulevard van Schoonheid en Troost en Laat Waaien Laat Zien gecombineerd tot de Boulevard van Schoonheid en Troost op de Schelde boulevard in Terneuzen. Hier komen 25 borden en 25 vlaggen samen aan de scheldeboulevard. Ook mijn kunstwerk Kijken, gezien worden 2021 wappert hier aan een vlaggenmast.

Troost is het effect van een ervaring die ons al dan niet onder invloed van anderen en wat zij zeggen of zichtbaar maken, plotseling overvalt en die ons voor een ogenblik bevrijdt van een standpunt of een gevoel waarin we zijn vastgelopen. Wij moeten getroost worden omdat er iets verschrikkelijks is in de voorwaarden van het bestaan: de dood. Ons getroost voelen is een verandering in onze emoties voelen. Troost is altijd het ogenblik zelf waarop dit gebeurt of waarop het ons overkomt.

Dit werk gaat over gezien worden. Je kijkt en tegelijkertijd wordt je gezien. Met als sleutelbegrippen herinnering en ontroering.